Calf35 Milking

Volledige controle over de bewegingen van de tepelvoering.

De tepelvoering beweegt, gaat open of dicht, door vacuüm.  Het pulsatievacuüm en het melkvacuüm zorgen voor die bewegingen. Het neemt 10 kPa druk verschil om de tepelvoering geheel  te sluiten (is per voering iets verschillend).

Veel mensen denken dat de Pulsator de tepelvoering sluit met de rustfase, dat is niet waar.

Het melkvacuüm sluit de tepelvoering en het pulsatie vacuüm opent de tepelvoering om te melken.

De tepelvoering maakt allemaal ongecontroleerde bewegingen doordat het melkvacuüm niet constant is.

Is het melkvacuüm te laag dan gaat de tepelvoering te ver open we noemen dat balloning,  (ballon)

Dit beschadigd de slotgaten, het trekt ze te ver open maar ook heeft dit invloed op het uitmelken van de koe, als de melkstroom afneemt verandert ook het opengaan van de tepelvoering.

Door het schommelend melkvacuüm omdat er melk en lucht door de melkslang gaan, beweegt de tepelvoering niet altijd gelijk. U kunt uw melkstal wel door laten meten en alles kan goed lijken, maar dat is zonder melk in het systeem. Bovendien is er altijd te weinig aandacht uit de melkwinning geweest voor de bewegingen van de tepelvoering.

Het andere melken met Calf35-milking.

Calf35-milking zorgt ervoor dat de tepelvoering niet te ver open kan gaan door een huls te plaatsen tussen de tepelvoering en de tepelbeker

De tepelvoering gaat tot de huls open dat is het, voor iedere tepelvoering hebben we een bijpassende huls, een ronde voering heet een andere huls dan een driehoekige tepelvoering.

Dat is de buitenkant van de tepelvoering.

Tijdens de melkfase is de tepelvoering open tot de huls, door dat we een pulsatievacuüm hebben dat  enkele kPa’s hoger is dan het melkvacuüm.  WE splijten het vacuüm eigenlijk in tweeën door een patented vacuümsplitter.

Dus het hogere pulsatievacuüm  zorgt ervoor dat in de melkfase dat de tepelvoering volledig tot de huls geopend is om te melken.

Bij de huidige melksystemen worden melkvacuümfluctuaties veroorzaakt , door  kolommen melk,in de melkslang, vaak veel hoger dan het pulsatie vacuüm met gevolg dat de tepelvoering (gedeeltelijk) sluit.

Om het melkvacuüm zo stabiel mogelijk te houden werkt  Calf35 met een dubbele melkslang vanaf de melkklauw, zie foto.

Calf35-melken met veilig laag vacuüm.

Calf35 zegt het al, een kalf zuigt de koe met een vacuüm van maximaal 35 kPa,  dat doet Calf35-milking ook.

Huidige melksystemen kunnen dat niet, omdat de massage druk dan niet hoog genoeg is om de juiste massage aan de speen te geven tijdens het melken.  Bij bijna alle melksystem is dit niet goed omdat het melkvacuüm niet stabiel genoeg is, het gevolg daarvan is slecht uitmelkende koeien , meer uierontsteking en hoog celgetal.

Bij Calf35-milking is de massagedruk altijd gelijk omdat er meer druk aan de buitenkant van de voering wordt gezet als de melkstroom hoger is.

Vandaar de buitengewoon goede resultaten met Calf35-melken.

Ook bij Swingover melkstallen melken we met  een melkvacuüm van 35 kPa.

Minder antibiotica gebruik, langere levensduur koeien.

Mortellaro bestrijden op draaimelkstal

Om mortellaro en ander klauwinfecties te voorkomen is het belangrijk op de poten schoon te houden.  Op het platform van een buitenmelker is dat heel goed te doen met weinig water.

Mortellaro  wordt veroorzaak door anaerobe bacteriën, bacteriën die zonder of met weinig zuurstof kunnen leven, dus liefs bedekt onder een laagje vuil.   Dus de poten goed schoon houden alleen al zorgt dat de ontsteking afgeremd wordt, voegt u daarbij een beetje zuur toe, tot een pH van 2 of 3 dan verdwijnt de ontsteking  op den duur helemaal.  Op deze manier kunt u de klauwen van uw koeien in een goede conditie houden. Dit komt levensduur en de melkproductie ten goede.

Ook is het werk besparend, geen klauwen bad vullen of lege, geen of minder formaline nodig.

Geen vertraging door voetbaden waar de koeien moeilijk doorheen lopen.

Wil u meer weten over deze effectieve manier van klauwen ontsmetten, neem dan contact op, op info@agromodern of 0654211621.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is sprayer-hangend-2-1024x768.jpg
Hangend type



Begin met schrijven of type / om een blok te kiezenpaneel OceanWP Settings verbergen

OceanWP Settings

paneel Image Gallery verbergen

Image Gallery

Add Image(s)

 Enable lightbox for this gallery?

Calf35-milking

Een melksysteem dat met dezelfde drukken werkt als een kalf doet wanneer ze bij de moeder koe melk zuigt, daarom heet het Calf-35. Een kalf zuigt met maximaal 35 kPa onderdruk en heeft een bovendruk van maximaal 36 kPa.

Geen stress,

alles natuurlijk

Dat is de basis ook voor het Calf35-melksysteem.

Pulsatie.

Calf-35 werkt met een pulsator waarop vacuüm en druklucht zijn aangesloten.

De pulsatie moet zorgen voor massage zodat de bloedcirculatie niet gestremd wordt  door het vacuüm en de spenen pijnlijk worden.

Bij een normaal pulsatiesysteem zorgt niet de pulsator voor de massagedruk op de speen maar het melkvacuüm.

Dit melk vacuüm wordt aangevoerd door de melkslang en daar ligt het probleem, het melkvacuüm is niet stabiel omdat er naast vacuüm (lucht) ook melk doorheen gaat en er allerlei obstakels in kunnen zitten die de melkstroom ook nog eens verstoren, zoals afsluiters en melkmeters.

Is het Melkvacuüm niet stabiel dan is de massagedruk op speen ook niet stabiel

Wat doet Calf35?

De pulsator van Calf35 laat in de rustfase geen atmosferische  lucht in, maar druklucht (perslucht) zodat de massagedruk op de speen tijdens de rustfase niet alleen afhankelijk is van het melkvacuüm maar ondersteunt wordt door een geringe druk zodat het een optimale waarde bereikt. Mocht het melk vacuüm door een hoge melkstroom lager worden dan wordt de druk automatisch iets verhoogd om de optimale massagedruk te handhaven, dit wordt per stand gecorrigeerd door een controller.

Beter uit en sneller melken.

Bij een optimale massage, een massage zoals een kalf die geeft, blijft de koe melken en melkt de uier beter leeg .

Je ziet het al bij nieuw melkte koeien, het gezwollen uier verdwijnt veel eerder.

Een goed massage en daardoor beter uitmelken, verbetert de uiergezondheid van uw dieren.

Ook bij swingover melken wij met een melkvacuüm van 35 kPa

Wij doen er alles aan om het om het vacuüm stabiel te houden. Een melkafvoer zonder restricties is dan ook heel belangrijk om goed te melken.   Bij een swingover moet de melk hoog opgevoerd worden, dit gaat ten koste van het vacuüm en dus van de massage tijdens het melken, dit verklaar eenvoudig de problemen bij swing-over melkstallen.

Wat doet Calf35?

Calf35 verdubbeld de afvoer, door een dubbele melkslang van 14 mm. (zie foto boven)

En vanaf waar deze bij elkaar komen een 22mm afvoer, deze dubbele slang zorgt ervoor dat het melkvacuüm veel minder zakt, vooral als het opgevoerd moet worden.

Ook de melkklauw is hierop aangepast

Door de ongekende verbetering van de uiergezondheid is het systeem al snel terugverdiend. Daarnaast melkt het veel rustiger het luchtzuigen wordt drastisch terug gedrongen. Ook is de rust absoluut in de melkstal tijdens het melken.

Ervaar ook het Calf35 melken.

Snel, efficiënt en goed melken ook in uw melkstal

Nieuwe Vacuümpomp voor P. Holtman

Deze maand hebben we bij Pieter en Greetje Holtman een nieuwe vacuümpomp geplaatst, een lucht gekoelde zonder oliesmering.
Met 2 dempers en een vacuümfilter ( witte tank).   Eindelijk de oude herrieschopper weg. We hebben hem aan de andere kant van de muur geplaatst

De eerste tepelvoering met een echte rustfase

Hersteld de natuurlijke weerstand van de speen tegen uierontsteking en celgetal.

Bij alle tepelvoeringen ongeacht of ze rond of  driehoekig zijn is het vacuüm onder de speen tijdens de rustfase gelijk aan dat in de melkfase ongeveer 40 kPa.

Bij deze voering zakt het vacuüm onder de 15 kPa, zo wordt de bloedcirculatie door de speen niet gehinderd en blijft het slotgat in tact of hersteld zich als het beschadigd is.

Hoe?  U ziet een 45 graden hoek onderaan de tepelvoering met een verdikte wand, de tegenovergestelde wand van de tepelvoering  dicht tijdens de rustfase de luchttoevoer helemaal af, in de kop zit een beluchtingsgaatje en als u goed kijkt ziet u ook een kanaaltje in de tepelvoeringen die de lucht voorbij de speen voert.

Dus in de rustfase wordt eerst de vacuüm toevoer afgesloten, doordat er een luchtgaatje in de tepelvoering kop zit, valt eerst het vacuüm in de tepelvoering kop weg maar ook door het kanaaltje wordt lucht aangevoerd  om de speen eind met het slotgat te ontlasten.

Geen andere tepelvoering dicht het vacuüm af tijdens de rustfase, een ronde voering sluit als een acht, de uiteinde blijven altijd openstaan waardoor het vacuüm nog steeds wordt aangevoerd, een drie-hoekige en vierhoekige tepelvoering sluit nog veel moeilijker en blijft de vacuüm toevoer in stand.  dan blijft het vacuüm onder de speen gelijk aan het melkvacuüm

Neem nu contact op over:

– Minder uierontsteking

– Lager celgetal

– Minder wisselen van tepelvoeringen 8000 melkingen

– tot 45% besparing op tepelvoering kosten

– Minder vervanging melkvee

– Meer werk plezier

Agro Modern Noordhorn

www.agromoden.nl   info@agromodern.nl 0594 505004

Bel of app 0654211621

Maart: Dubbele F-71 Teatscrubber van Puli-sistem hoog hangend geïnstalleerd in een Swingover in het Zuiden van Nederland.

AktivPuls melkklauwen, Puli-sistem Teatscrubbers en Beco Afname / melk- en Vacuumstromen: Wij laten het u graag zien wo. 19 februari tot en met 21 februari 2020 op de Landwirtschaftsmesse Aurich, Stand 142. Een uurtje over de grens vanaf Bad Nieuweschans.
Een impressie van de beurs: https://www.youtube.com/watch?v=T3fZc2FzTw8&t=24s

December: Teatscrubbers in België
This image has an empty alt attribute; its file name is 20191206_104223-instalattie-teatscrubber-2-1024x768.jpg

In de buurt van Oostende België, bij de Familie Baeteman hebben we begin december een Teatscrubber geïnstalleerd in een 2 x 6 visgraat melkstal. Iedere keer horen we na in gebruik name het gunstige effect op de uiergezondheid!

De teatscrubber hangt aan een staalkabel met rollers, zodat hij onder iedere hoek heel licht meegaat; je hoeft er niet aan te trekken. Aan de bovenkant van de lus aan de groene slang die voor water en 24 volt stroom zorgt, hangt een roller. De teatscrubber zelf hangt aan een elastiek, op deze wijze is het voorbehandelen veel lichter voor de melker.

November: Heeft u de Teatscrubber advertentie gezien in de Veeteelt?!

Oktober: Ligboxen met matrassen installeren bij stal van de heer Besling in Lutjegast. (foto’s volgen z.s.m.)

5 september: Teatscrubber F-71 gemonteerd bij Landbouwbedrijf Peters te Bedum

Deze melkstal is een 50 stands draaimelkstal type buitenmelker.

Goede reiniging en desinfectie van de spenen, des te minder bacteriën op de spenen met het melken des te minder uierontsteking. De Teatscrubber verdient zich zelf terug.

Een optimale voorbehandeling

Arbeidsverlichting voor de melkers.

Koeien laten melk sneller schieten en melken beter uit.

29 augustus 2019: Installatie Turner Snelwissel-systeem te Borne in een 2 x 8 melkstal.

Deze week hebben we een GEA snelwissel ijzerwerk gedemonteerd en een Turner Liftsysteem gemonteerd.
In één dag één zijde, zodat er ‘s avonds weer kon worden gemolken.
Er staan geen poten meer op de vloer, de tussenhekjes bewegen mee naar boven.
De indraai is voor de koeien veel gemakkelijker, zodat het minder op de poten aankomt.
Ook lopen de koeien de melkstal sneller binnen.
De container uit Amerika (Idaho) was een maand langer onderweg dan normaal.
Melkveehouder Blenke is blij met het robuuste systeem en de koeien wennen snel.

  

   

Eind juni 2019: Germing voerhekken

Eind juni Voerhekken stal Besling


28 & 29 juni 2019:

NRM 2019

Probeer de nieuwste Teatscrubber F-71 op de NRM te Zwolle, 28 & 29 juni!  Standnr. 121A

21 maart 2019:  Gebruikte Silotank 35.000 liter komt binnenkort vrij door inruil (VERKOCHT).
Melkkoeltank type Etscheid ST 35000 van 2015.


20 t/m 22 februari 2019:  Teatscrubber F71 te zien en uit te proberen op de Landwirtschaftsmesse Ostfriesland 2019, Aurich,  Standnummer 137.
Pulsatiebewaking van Beco; Hiermee controleert u tijdens het melken al of de pulsators goed werken.

31 januari 2019:  De 1e Teatscrubber F-71 in gebruik!

9 januari 2019: Binnenkort op voorraad!
Holm & Laue Melktaxi 200 Liter Pasteuriseur met Elektrische Aandrijving en Melkemmerhouder.
Voor meer informatie mail naar:  info@agromodern.nl


1
5 november 2018:  Introductie van de nieuwe F71 Teatscrubber
De opvolger van de F60!

13 Nov.- 16 Nov.: Wij staan samen met Puli-sistem op de EuroTier in Hannover, Hal 13, stand 13A
Van dinsdag 13 november t/m vrijdag 16 november van 9.00 – 18.00 uur.
De Teatscrubber uitproberen op de Eurotier!

26 sept. 2018;   Naar Amerika om BECO melkstallen te bezoeken!


BECO:

Grotere diameter onderdelen in de melkstal. Heeft u schokkende of dansende melkslangen?
Vraag ons naar de oplossingen!   Buitengewoon goed koeien melken is onze passie.

Wij zijn aanwezig op de Melkvee & Akkerbouwdagen te Opende op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 juni 2018!

Sluit Menu