Producten

 

 

Teatscrubber F-60

Voor de gezondheid van uw melkkoeien!

De Teatscrubber F-60 is een geweldig stuk gereedschap bij het melken, het maakt de spenen schoon, ontsmet ze en zorgt dat ze droog worden. Dit alles in minder dan 10 seconden. Met een druk op de knop komt eerst water en ontsmettingsmiddel, wanneer u de knop loslaat stopt de waterstroom, gaan de borstels sneller draaien en vervolgens worden de spenen gedroogd. Ook de speenpunten worden goed, maar voorzichtig gereinigd door middel van een derde borstel in de Teatscrubber.

Uw koeien krijgen een constante en stevige massage voor een maximale afgifte van oxytocine en dus voor optimaal en snel melken. De spenen worden echt schoon, zodat u melk kunt leveren van de hoogste kwaliteit.

De bacteriën van de speenpunt en speenhuid worden verwijderd, zodat besmetting met omgevingsbacteriën sterk afneemt, daarnaast heeft het nog een gunstig effect op het celgetal.

  • Geen papier meer nodig, uw handen blijven schoon.
  • Gebruikersvriendelijk, licht en betaalbaar.
  • Betere werkhouding en droge handen.
  • Koeien vinden het plezierig.

Teatscrubber Nationale Rundvee Manifestatie

 

Optiblend (Chloordioxide)

Waterhygiëne, ontsmettingsmiddel, dip- en schuimmiddel,  voor gebruik in en rondom het bedrijf. Op Chloordioxide basis
 
Optimale hygiëne

Het OptiBlend-systeem biedt een compleet assortiment hygiëneoplossingen op locatie met behulp van chloordioxide gebaseerde technologieën. Het OptiBlend-systeem heeft de mogelijkheid om specifieke formuleringen ter plekke nauwkeurig en consistent te monitoren en te produceren, waardoor het een ongeëvenaard betrouwbaar en economisch product is . Het OptiBlend-systeem controleert en produceert zelf twee of meer chloordioxide gebaseerde formuleringen, gemengd ter plaatse, met het gebruik van drinkwater. Dit vermindert de kosten van het produceren van hoge volume pre- en postmelkhygiëneproducten dramatisch door de tijd, verpakking, opslag en verzendkosten te verminderen, tegelijkertijd de sterkte en stabiliteit van de on-site producten te verhogen.

 

Hoe werkt het?

Het OptiBlend-systeem is echt uniek en gebruikt specifiek geformuleerde oplossingen (genaamd precursors) voor het samenvoegen van gepatenteerde formuleringen die voldoen aan een breed scala van hygiënebehoeften op het bedrijf, van waterbehandeling en faciliteit hygiëne tot voor en nabehandelen van de spenen. Eén systeem, die specifieke formuleringen op de site produceert, voor een breed scala aan hygiënische toepassingen!

 

 

Het OptiBlend-systeem maakt gebruik van een octrooi aangevraagd voor systeem en proces waarbij elke precursor individueel in een meetvat wordt gepompt en vervolgens in een apart mengvat dat gevuld is met een bepaald volume drinkbaar water, vrijgegeven wordt. Dit proces creëert individuele verhoudingen RTU-producten.

De precursors, wanneer ze met water gemengd zijn, zijn ontworpen om de optimale kiemdodende bescherming te verschaffen die essentieel is voor het gespecificeerde hygiënegebruik.

 

Voorbehandelingshygiëne OptiPrep RTU:

OptiPrep RTU is een mix van OptiPrep Activator en OptiBlend 1000, speciaal ontworpen voor gebruik binnen het Puli-OptiPrep Systeem. Het OptiBlend-systeem heeft de mogelijkheid om nauwkeurig en betrouwbaar de vereiste productsterkte van chloordioxide te produceren, vooraf ingesteld op de benodigde voorzieningen.

Nabehandelingshygiene OptiPost RTU:

OptiPost RTU is een mix van OptiPost Activator en OptiBlend 1000, speciaal ontworpen voor nabehandelingstoepassingen. Het OptiBlend-systeem meet elke component van de formulering, binnen individuele volumetrische vaten, die samen met water in het mengvat van het systeem mengen. Met het OptiBlend-systeem kan elke afdeling hun eigen chloordioxide sterkte instellen in overeenstemming met hun behandelingsbehoeften.

Besmettelijke micro-organismen, zowel vanuit de mens, via een melksysteem of in de omgeving van een koe, zijn de belangrijkste oorzaken bij de verspreiding van mastitis. Speen desinfectie is een kritische stap in het minimaliseren van de mogelijke overdracht van pathogenen van de omgeving naar de melk producerende klieren.

 

 

Niet alle speen desinfectiemiddelen zijn hetzelfde gemaakt!

Recente studies hebben aangetoond dat het vermogen van een formulering om pathogenen te oxideren kan worden geïdentificeerd en gemeten met behulp van de Oxidatie Reduction Potential (ORP) van een oplossing *. ORP meet het vermogen van een oxidatiemiddel om pathogenen te doden door elektronen weg te nemen van een celmembraan, waardoor de integriteit van de cel wordt vernietigd, wat tot een snelle dood van het organisme leidt. De volgende tabel geeft een samenvatting van resultaten uit diverse laboratorium simulatie studies, gemeten oplossingen in millivolten (mV) gecontroleerd door dr. Trevor Suslow, Universiteit van Californië.

 

 

In proeven, monster na monster, presteren chloor dioxide formuleringen veel beter dan jodium en natrium hypochloriet oplossingen in de gemeten ORP waardes, en in de vermindering van pathogenen in snelheid en spectrum van de organismen. Chloordioxideformuleringen genereren typisch ORP-waardes die hoger zijn dan 700 mV, jodia onder 500 mV en natriumhypochloriet (chloorbleekmiddel) onder 400 mV, ongeacht de PPM in de oplossingen.

 

 

Koeborstel

Voor de rustige schone koe, als de koe ertegenaan drukt gaat de borstel draaien. De borstel blijft draaien met een diervriendelijke snelheid op de plekken die de koeien belangrijk vinden.

Voordelen:

  • Alle koeien hoe groot of klein ook kunnen er gebruik van maken
  • Stof en losse haren worden verwijderd
  • Makkelijk en snel te installeren, makkelijker om schoon te houden
  • Meer rust in de veestapel, gelukkige koeien met hogere melkproductie
  • Door de mechanische stop kunnen de koeien zelf bepalen wat de druk op de borstel is

Rubber matten

Natuurlijk kunnen bij de stalinrichtingen rubber matten niet ontbreken, zowel in de melkstal, op de loopvlakken in de stal en natuurlijk in de ligboxen zelf. Voor elk bedrijf en budget is een passende oplossing.

 

Voor meer informatie: Contact formulier

Sluit Menu