H-Factor Melkklauw

De H staat voor High Capacity en het unieke aan deze Melkklauw van Beco is de grotere uitloop en is niet uitsluitend bedoelt voor een 16 mm melkslang maar ook 22 mm. Dit betekent sneller en beter uitmelken van de koeien, betere speen conditie en minder luchtzuigen!


Dynamisch melken

H-factor

Tussen de merken zijn er nog wel enige verschillen, maar ze melken bijna uitsluitend met 16 mm melkslangen, ook de uitloop van de melkklauw is bijna uitsluitend 16 mm.

De universiteit van California Davis heeft een onderzoek gedaan. Met 16mm en 22 mm slang en klauwuitloop.  Daaruit bleek dat bij een melkstroom van 3,8 liter per minuut, het vacuüm bij een 16 mm installatie 4 kPa hoger moet worden afgesteld om hetzelfde gemiddelde vacuüm te krijgen dan bij een 22 mm installatie, ook blijken de vacuümschommelingen bij een 16 mm klauw met slang  5 tot 6 keer zo groot te zijn dan bij een 22 mm klauwuitloop en slang.

De algemene ervaring van  overschakelen van 16 naar 22 mm is:

·         Koeien melken sneller

·         Koeien melken beter uit

·         Veel minder luchtzuigen.

·         Betere speen conditie

·         Algehele verbetering van de uiergezondheid

Een juist afgesteld stabiel vacuüm geeft dat de pulsatie veel beter werkt, pulsatie is een samenspel tussen pulsatievacuüm en melk vacuüm, als één niet goed is functioneert het geheel minder goed.

Het gevoeligst zijn altijd de snel melkende en hoogproductieve dieren, hoe hoger de melksnelheid, hoe meer melk er in de slang en klauw komt, hoe minder ruimte er is voor de luchtstroom om het vacuüm stabiel te houden

Sluit Menu